Επικαιροτητα

Αναδρομικά: Οι κερδισμένοι και οι χαμένοι – Ο τελικός απολογισμός

Ο εργατολόγος Δημήτρης Μπούρλος, ο Δήμος Κουμπούρης, Πρόεδρος Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ, κι ο Αριστοτέλης Κάντας, Πρόεδρος Συνταξιούχων Επικουρικής Ασφάλισης, σχολίασαν στο «MEGA Σαββατοκύριακο», τη ρύθμιση της κυβέρνησης για τα αναδρομικά. 

Σχεδόν 1.000.000 συνταξιούχοι θα λάβουν τον Σεπτέμβριο ή τον Οκτώβριο εφάπαξ τα αναδρομικά ποσά για τις περικοπές που έγιναν στις κύριες συντάξεις τους το 11μηνο Ιουνίου 2015 – Μαΐου 2016, μετά την απόφαση της κυβέρνησης να καταβάλει τα ποσά που αφορούν μόνο τις κύριες συντάξεις, αφήνοντας εκτός τις περικοπές σε επικουρικές συντάξεις και δώρα και ανοίγοντας έτσι έναν νέο κύκλο δικαστικών διεκδικήσεων από τους συνταξιούχους.

Περισσότεροι από 1.500.000 συνταξιούχοι σε σύνολο 2.500.000 οι οποίοι δεν είχαν καμία περικοπή στις κύριες συντάξεις παρά μόνο στα δώρα ή στις επικουρικές, δεν έχουν να κερδίσουν τίποτα από την κυβερνητική απόφαση. Μένουν εκτός των αναδρομικών που θα μοιράσει εφάπαξ η κυβέρνηση φέτος.

Είναι χαρακτηριστικό ότι το κόστος των αναδρομικών του 11μήνου ανέρχεται σε 3,9 δισ. ευρώ και η κυβέρνηση θα δώσει φέτος εφάπαξ 1,4 δισ. ευρώ.

Content retrieved from: https://www.thepressroom.gr/oikonomia/anadromika-oi-kerdismenoi-kai-oi-hamenoi-o-telikos-apologismos.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com