Επικαιροτητα

Αρχίζουν οι εμβολιασμοί για τους άνω των 85 – Οι ειδοποιήσεις με SMS και email – Βήμα βήμα η διαδικασία [εικόνες]

Οι άνω των 85 που ανήκουν στην πρώτη ομάδα που θα εμβολιαστεί μετά τους υγειονομικούς άρχισαν από χθες να παίρνουν ειδοποιήσεις για τον εμβολιασμό τους κατά του κορονοϊού.

Τα μέλη της οικογένειας των υπερήλικων που τους έχουν εγγράψει στην άυλη συνταγογράφηση ειδοποιήθηκαν με δυο μηνύματα που έπρεπε να επιβεβαιώσουν ώστε να ισχύει ο εμβολιασμός ή με το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο.

Αρχίζουν οι εμβολιασμοί για τους άνω των 85 - Οι ειδοποιήσεις με SMS και email – Βήμα βήμα η διαδικασία [εικόνες]

Αρχή από το Σάββατο

Συγκεκριμένα, από το Σάββατο 16 Ιανουαρίου στην εμβολιαστική εκστρατεία μετέχει και ο γενικός πληθυσμός, αρχής γενομένης από τα άτομα ηλικίας 85 χρόνων και άνω.Όσοι ανήκουν σε αυτήν την ηλικιακή ομάδα μπορούν πλέον να αιτούνται μέσω των καναλιών πρόσβασης στα ραντεβού για τον εμβολιασμό, την εγγραφή τους στη σχετική διαδικασία.

Σε κάθε μήνυμα, υπάρχει ένας κωδικός τον οποίο οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να στείλουν στο 13034 ώστε να επιβεβαιώσουν το ραντεβού στο εμβολιαστικό κέντρο.

Συγκεκριμένα έρχονται δυο μηνύματα και -προσοχή- αφορούν τις δυο δόσεις του εμβολίου και τις ημερομηνίες που έχουν τρεις περίπου χρονική απόσταση.

Όσοι έχουν λάβει ειδοποίηση μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου πρέπει να έχουν μαζί τους φωτογραφημένο το QRcode που υπάρχει στη σελίδα.

μηνυμα 3

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να είναι στα εμβολιαστικά κέντρα τουλάχιστον δεκαπέντε λεπτά πριν την έναρξη του εμβολιασμού και καλό είναι να θυμούνται τα φάρμακα που παίρνουν ή να τα έχουν μαζί τους.

Χωρίς προβλήματα και με ικανοποιητική συμμετοχή ο εμβολιασμός

Σύμφωνα με το σχέδιο “Ελευθερία” για τον εμβολιασμό του πληθυσμού κατά του κορονοϊού, από χθες που άνοιξε η πλατφόρμα των ραντεβού για τους άνω των 85 ετών, εξελίσσεται χωρίς προβλήματα η διαδικασία με ολοένα και περισσότερους ηλικιωμένους να κλείνουν το ραντεβού τους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι παρατηρείται μεγάλη κίνηση και στα φαρμακεία προκειμένου να ενημερωθούν όσοι δεν έχουν οικογένεια ή και αυτοί που δε μπορούν να κάνουν την διαδικασία ηλεκτρονικά.

Η ηλικιακή ομάδα των άνω των 85 είναι η πρώτη που θα εμβολιαστεί μετά την ολοκλήρωση του εμβολιασμού των υγειονομικών σε 106 νοσοκομεία της χώρας.

Από 13 Ιανουαρίου και οι γιατροί του ιδιωτικού τομέα

Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε κατά την χθεσινή καθιερωμένη ενημέρωση στο υπουργείο Υγείας ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ΠΦΥ), κ. Μάριος Θεμιστοκλέους, έχουν εμβολιαστεί 49.661 πολίτες, υγειονομικοί εργαζόμενοι στο ΕΣΥ και φιλοξενούμενοι και εργαζόμενοι σε Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων (ΜΦΗ).

Παράλληλα, με τους υγειονομικούς στο ΕΣΥ θα αρχίσουν να εμβολιάζονται οι υγειονομικοί στον ιδιωτικό τομέα, από την Τετάρτη 13 Ιανουαρίου στα ιδιωτικά νοσοκομεία όπου εργάζονται, και στη συνέχεια θα γίνει ο εμβολιασμός των ελευθεροεπαγγελματιών ιδιωτών γιατρών και οδοντιάτρων καθώς και των φαρμακοποιών.

Content retrieved from: https://www.thetoc.gr/koinwnia/article/arxizoun-oi-emboliasmoi-gia-tous-ano-ton-85—oi-eidopoiiseis-me-sms-kai-email-bima-bima-i-diadikasia/.