Επικαιροτητα

H Louis Vuitton άσκησε αγωγή κατά της Tiffany

Στα δικαστήρια η συνέχιση του «ναυαγίου» του μεγαλύτερου deal στην ιστορία του κλάδου πολυτελών ειδών ύψους $16 δισ.

Η LVMH δήλωσε ότι άσκησε αγωγή εναντίον της Tiffany σε δικαστήριο του Ντέλαγουερ. Όπως μεταδίδει το CNBC, η αγωγή, που κατατέθηκε τη Δευτέρα, αναφέρει ότι η LVMH «εξακολουθεί να έχει πλήρη εμπιστοσύνη στη θέση της ότι δεν πληρούνται οι απαραίτητες προϋποθέσεις για να κλείσει η εξαγορά της Tiffany».

Προσθέτει ότι τα «πλαστά επιχειρήματα που προέβαλε η Tiffany είναι εντελώς αβάσιμα».

Εάν έκλεινε η συμφωνία εξαγοράς της Tiffany από την εταιρεία του Μπερνάρ Αρνό, θα αποτελούσε τη μεγαλύτερη στην ιστορία του κλάδου πολυτελών ειδών.

Υπενθυμίζεται ότι ο επικεφαλής της LVMH, ο πλουσιότερος άνθρωπος της Γαλλίας, είχε ζητήσει βοήθεια από την κυβέρνηση για να αποσυρθεί από τη συναλλαγή.

Η πανδημία μείωσε τη ζήτηση πολυτελών αγαθών με τα καταστήματα να παραμένουν κλειστά λόγω lockdown για μεγάλο διάστημα. Οι πωλήσεις στον κλάδο πολυτελών ειδών προβλέπεται ότι θα είναι μειωμένες κατά 35% φέτος, σύμφωνα με την Bain & Co. Ενας άλλος κίνδυνος ειδικά για την αμερικανική εταιρεία είναι η πολιτική αναταραχή στις ΗΠΑ, λόγω των εκλογών του Νοεμβρίου.

Πολλοί λοιπόν περίμεναν ότι ο Αρνό μπορεί να υπαναχωρούσε από τη συμφωνία αν οι όροι στο συμφωνητικό εξαγοράς δεν ήταν ικανοποιητικοί.

Content retrieved from: https://www.newmoney.gr/roh/palmos-oikonomias/epixeiriseis/h-louis-vuitton-askise-agogi-kata-tis-tiffany/.