Επικαιρότητα

Ηρθε στην Ελλάδα το κινητό που δεν “χακάρεται” από κανέναν…

Το Redphone VIP είναι το κινητό τηλέφωνο, που δεν το υποκλέπτουν και δεν το παραβιάζουν και μάλιστα η δημιουργία του έχει την Ελληνική υπογραφή του «Στρατηγού του διαδικτύου», Μανώλη Σφακιανάκη.

Οι περισσότεροι το έχουμε δει σε φιλμ κατασκοπίας, όταν ζητούν από τον αρχηγό κράτους ή τον… ήρωα /πρωταγωνιστή της ταινίας να μιλήσει σε μία ασφαλή γραμμή και εκείνος πηγαίνει σε ένα «κόκκινο» τηλέφωνο. Το χρώμα δεν έχει κάποια σημασία (απλά ένα τρικ για περισσότερη ένταση στΙς σκηνές) όμως η σημειολογία του έμεινε και η ασφαλής γραμμή ήταν μία κόκκινη συσκευή. Αυτό το «κόκκινο τηλέφωνο» έδωσε το όνομά του στο «Redphone VIP» (κόκκινο τηλέφωνο για σημαντικούς ανθρώπους σε ελεύθερη μετάφραση.

Η κατάσταση από τις ταινίες στην πραγματικότητα δεν απέχει και πολύ διαφορά με τα στελέχη κυβερνήσεων και εταιριών να επικοινωνούν με τους επιτελείς τους ή τους συνεργάτες τους μέσω τριψήφιων αριθμών από κανονικά κατά τα άλλα (εκτός από το χρώμα) τηλέφωνα. Τα λέμε κανονικά για γιατί είναι παλιάς τεχνολογίας, στηρίζονται στα δίκτυα χαλκού, τα οποία διέρχονται από ΚΑΦΑΟ σε εξωτερικούς χώρους ή εντός κτιρίων του ελληνικού δημοσίου σε χώρους που δεν φυλάσσονται και είναι εύκολα προσβάσιμοι από τον καθένα. Από την άλλη πλευρά τα απλά κινητά τηλέφωνα είναι ευάλωτα στις υποκλοπές, από τα γνωστά βαλιτσάκια παρακολούθησης. Αυτά τα έχουν όχι μόνο οι μυστικές υπηρεσίες όλων των χωρών του κόσμου αλλά και ιδιώτες, παρά το ότι είναι παράνομα (ψηφίστηκε σχετική τροπολογία από το Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης).

Τα παραπάνω έρχεται να αλλάξει ένα νέο προϊόν, το εντελώς απρόσβλητο Redphone VIP, που απευθύνεται σε κυβερνήσεις, αλλά και μεγάλες βιομηχανίες ή επιχειρήσεις. Πρόκειται για ένα 100% «θωρακισμένο» κινητό τηλέφωνο βασισμένο στην τεχνολογία Blockchaine, το οποίο «δεν παρακολουθείται με τίποτα» και έχει την «σφραγίδα» του «υπ’ αριθμόν 1» στο είδος του: του Μανώλη Σφακιανάκη.

Ο Αντιστράτηγος (εν αποστρατεία)  της EΛ.AΣ., ήταν δημιουργός και επικεφαλής επί σειρά ετών του επιτυχημένου Σώματος Δίωξης Hλεκτρονικού Εγκλήματος και τώρα είναι Ειδικός ερευνητής και αναλυτής, με πλούσια δράση στο Cyber Security των επιχειρήσεων, μέσω και των GR.I.S.S. (Greek Information Security Systems) και GDPR Greece.

Ο «στρατηγός του διαδικτύου», με το δικό του ξεχωριστό κύρος, βρίσκεται «πίσω» από το Redphone VIP, το οποίο «αποκαλύφθηκε» την Tετάρτη, 2 Oκτωβρίου στο ξενοδοχείο NJV Athens Plaza στην Αθήνα, παρουσία του Υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη.

Το Redphone VIP είναι το πρώτο και μοναδικό κινητό τηλέφωνο ασφάλιεας αποκλειστικά για συνομιλίες κλειστού κυκλώματος, χωρίς κάρτα sim, που χρησιμοποιεί για την επικοινωνία των χρηστών του blockchain κώδικα. Δεν προορίζεται για τον απλό καταναλωτή και για την παραγωγή του απαιτήθηκαν 2 χρόνια ερευνών. Δεν χρησιμοποιεί τα τηλεπικοινωνιακά δίκτυα. Δίκτυό του αποτελεί το ελεύθερο διαδίκτυο και η προστασία που προσφέρει έγκειται, στο γεγονός ότι είναι το πρώτο και το μόνο τηλέφωνο στον κόσμο το οποίο διαθέτει κρυπτογράφηση υψηλού κώδικα και blockchain επικοινωνίας. H μοναδική που δεν «σπάει», δηλαδή, με τίποτα, πουθενά και από κανέναν.

Mία από τις ιδιαιτερότητες του Redphone VIP είναι ότι δεν θα μπορεί κανείς τρίτος να τηλεφωνήσει σε αυτό. Για παράδειγμα ένας πρωθυπουργός, έχει δυνατότητα να συνομιλεί μόνο με τους υπουργούς του, ή ένας ισχυρός επιχειρηματίας με τους στενούς συνεργάτες του, από και προς κάποιους μοναδικούς αριθμούς, που θα καλύπτουν τις ανάγκες επικοινωνίας των προσώπων αυτών, από οποιοδήποτε μέρος της γης.

Στο διαδίκτυο υπάρχουν παρόμοιες εφαρμογές (application), που μπαίνουν σε smart phones, αλλά η μεγάλη διαφορά του Redphone VIP είναι πως τοποθετείται απευθείας σε τηλέφωνο ο blockchaine κώδικας, «κλειδώνει» και δεν παραβιάζεται ποτέ. Επίσης η απόκτηση του, γίνεται απευθείας από την εταιρία που το παράγει και όχι από αλυσίδες ή άλλα σημεία ενισχύοντας την ασφάλεια του προϊόντος.

Source:newsauto