Επικαιροτητα

Κλείνει η Sony τα PS3, Vita και PSP Stores το καλοκαίρι;

Δυσάρεστα νέα έρχονται για τους gamers, αφού λέγεται ότι τα PS3, PS Vita και PlayStation Portable (PSP) stores δεν θα είναι διαθέσιμα για πολύ καιρό ακόμα. Η είδηση αυτή δεν έχει επιβεβαιωθεί επίσημα από τη Sony,αλλά μια πηγή του TheGamer, που είναι εξοικειωμένη με την κατάσταση, ανέφερε ότι τα ψηφιακά καταστήματα θα κλείσουν το καλοκαίρι. Σύμφωνα με αυτή την πηγή, η επίσημη ανακοίνωση θα γίνει στο τέλος αυτού του μήνα.

Τα PSPκαι PS3stores θα κλείσουν στις2 Ιουλίου, ενώ τοPS Vita store θα παραμείνει ανοιχτό μέχρι τις27 Αυγούστου. Μετά από αυτές τις ημερομηνίες, οι gamers δεν θα μπορούν πλέον να αγοράζουν ψηφιακά αντίγραφα παιχνιδιών ή DLC για οποιαδήποτε από τις παραπάνω κονσόλες της Sony.

PS3, Vita και PSP

Το PS3 κυκλοφόρησε τον Νοέμβριο του 2006 και έκτοτε έχουν πουληθεί συνολικά 87 εκατομμύρια κονσόλες. Η κονσόλα ολοκλήρωσε επίσημα την παραγωγή πριν από τέσσερα χρόνια, μετά από 11 επιτυχημένα έτη στην αγορά και τρεις επανασχεδιασμούς μοντέλων.
SonyΚλείνει η Sony τα PS3, Vita και PSP Stores το καλοκαίρι;
Το PSP σημείωσε εξίσου μεγάλη επιτυχία, με περίπου 81 εκατομμύρια πωλήσεις, από τότε που κυκλοφόρησε.

Ωστόσο, το PS Vita δεν ήταν τόσο δημοφιλές. Η δεύτερη φορητή συσκευή της Sony κυκλοφόρησε τον Δεκέμβριο του 2011 και σημείωσε 10-15 εκατομμύρια πωλήσεις, παρά το ότι ήταν ένα εξαιρετικό μικρό μηχάνημα. Το τελευταίο διάστημα έχει γίνει λίγο πιο δημοφιλές, χάρη στην ευκολία μετατροπής του σε portable emulator.

Εάν η είδηση για το κλείσιμο των PS3, PS Vita και PSP stores είναι αληθινή, τότε πρέπει να λάβετε τα μέτρα σας. Αν έχετε κάποια από τις τρεις κονσόλες και θέλετε να κατεβάσετε ένα συγκεκριμένο παιχνίδι, τώρα είναι η ώρα. Σίγουρα, η τιμή των physical games θα αυξηθεί μόλις κλείσουν τα digital stores.

Ωστόσο, πριν κάνετε οποιαδήποτε κίνηση, καλό είναι να περιμένετε την επίσημη ανακοίνωση της εταιρείας για να είστε σίγουροι!

Content retrieved from: https://www.secnews.gr/331113/kleinei-sony-ps3-vita-psp-stores-kalokairi/.