Μητσοτάκης από Σούδα: Προϋπόθεση για την ειρήνη η ισχυρή αποτρεπτική ικανότητα των Ενόπλων Δυνάμεων

Επίσκεψη του πρωθυπουργού στην 115 Πτέρυγα Μάχης στην αεροπορική βάση της Σούδας. Το μήνυμα για τις Ένοπλες Δυνάμεις.

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης βρέθηκε σήμερα το πρωί, ανήμερα του Δεκαπενταύγουστου, στην 115 Πτέρυγα Μάχης της Πολεμικής Αεροπορίας στην Αεροπορική Βάση της Σούδας.

«Αισθάνθηκα την ανάγκη να βρεθώ μαζί σας σήμερα, ημέρα συμβολική για τον Ελληνισμό και την Ορθοδοξία», σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνομιλία που είχε με τους χειριστές και το τεχνικό προσωπικό.

«Η ισχυρή αποτρεπτική ικανότητα των Ενόπλων Δυνάμεων αποτελεί προϋπόθεση για την ειρήνη. Και αυτό αποδείχθηκε έμπρακτα στο πεδίο τις τελευταίες μέρες», προσέθεσε ο Πρωθυπουργός.

Νωρίτερα, ο πρωθυπουργός με αφορμή την εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου έστειλε διπλό μήνυμα, για τα ελληνοτουρκικά και την πανδημία του νέου κορωνοϊού.

Ο κ. Μητσοτάκης έκανε ειδική μνεία στα μέτρα προστασίας έναντι του θανατηφόρου ιού, τονίζοντας ότι «ο φετινός Δεκαπενταύγουστος μάς βρίσκει όλους σε φυσική απόσταση μεταξύ μας». «Όμως, ενωμένους όσο ποτέ. Γι’ αυτό και τον υποδεχόμαστε μαζί αλλά και ο καθένας ξεχωριστά: Φοράμε τη μάσκα μας. Δεν συνωστιζόμαστε. Και τηρούμε τις οδηγίες των γιατρών και της Πολιτείας. Γιορτάζουμε την Παναγία, προστατεύοντας την ζωή μας και την υγεία του διπλανού μας».

Δεν παρέλειψε όμως, να αναφερθεί και στα ελληνοτουρκικά, με φόντο την εντεινόμενη τουρκική προκλητικότητα. «Καθώς τιμούμε την Κοίμηση της Θεοτόκου, οι Ένοπλες Δυνάμεις υπερασπίζονται τα εθνικά μας δίκαια. Και, δίπλα στην κοινωνία, τα στελέχη της Πολιτικής Προστασίας, της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας αγρυπνούν για τη δική μας ασφάλεια. Τους οφείλουμε ευγνωμοσύνη». «Με εμπιστοσύνη στις δυνάμεις μας, οι Ελληνίδες και οι Έλληνες υπερβαίνουμε τις δυσκολίες. Και δίνουμε, με πειθαρχία και σοβαρότητα, την μάχη να μείνουμε υγιείς στον δρόμο της προόδου. Επιστρέφουμε και προσέχουμε! Γιατί μας περιμένει ένα απαιτητικό φθινόπωρο. Που όμως είναι στο χέρι μας να το μετατρέψουμε σε άνοιξη ευημερίας. Σε αφετηρία μιας νέας εποχής ελπίδας για ολόκληρη τη χώρα» έσπευσε να προσθέσει ο κ. Μητσοτάκης.

Ευχήθηκε τέλος, «χρόνια πολλά σε όλους, με υγεία, δύναμη και ευθύνη».

Content retrieved from: https://newpost.gr/politiki/5f37b7412722e5154d602b9c/mitsotakis-apo-soyda-proypothesi-gia-tin-eirini-i-ishyri-apotreptiki-ikanotita-ton-enoplon-dynameon.