Επικαιροτητα

Νέο σενάριο: Την Τρίτη οι ανακοινώσεις για το νέο Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Φουντώνουν τα σενάρια τις τελευταίες ώρες που θέλουν τον πρωθυπουργό να ανακοινώνει την Τρίτη 21 Φεβρουαρίου κατά την συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας της ΝΔ το πρόσωπο που θα προτείνει για την προεδρία της Δημοκρατίας.

Την επόμενη μέρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα αναχωρήσει για το Νταβός προκειμένου να πάρει μέρος στο Παγκόσμιο οικονομικό φόρουμ. Δεν αποκλείεται ο πρωθυπουργός να επιλέξει την συγκεκριμένη ημερομηνία και στην πρώτη συνεδρίαση της Κ.Ο της ΝΔ για την νέα χρονιά να αποκαλύψει το όνομα που θα προτείνει για το ανώτατο πολιτειακό αξίωμα.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος όταν ρωτήθηκε κατά την ενημέρωση των πολιτικών αρχηγών, για το πότε ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα ανακοινώσει το πρόσωπο για την προεδρία της Δημοκρατίας απάντησε:

«Ο πρωθυπουργός γνωρίζει ότι η συνταγματική προθεσμία είναι μέχρι τις 13 Φεβρουαρίου. Επομένως οποιοδήποτε χρονικό διάστημα από τώρα μέχρι την συνταγματική προθεσμία είναι ανοικτό. Δεν είναι θέμα επίσπευσης ή καθυστέρησης είμαστε πολύ κοντά στην συνταγματική προθεσμία. Ο πρωθυπουργός έχει την πρωτοβουλία και θα κάνει τις ανακοινώσεις τις επόμενες ημέρες». 

Ο Στέλιος Πέτσας απέφυγε να απαντήσει αν ο πρωθυπουργός έχει αποφασίσει να μην προτείνει τον Προκόπη Παυλόπουλο τονίζοντας πως δεν πρόκειται να μπει στην ονοματολογία. 

Source:thetoc
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com