Επικαιρότητα

Ο Πούτιν συνεχίζει να παίζει το παιγχνίδι του Τραμπ

Ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν, δήλωσε ότι η Μόσχα θα συνεργαστεί με όποιον ανακηρυχθεί επισήμως ως Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, αλλά δεν θα τον συγχαρεί μέχρι την τυπική επικύρωση ή όταν ο άλλος υποψήφιος αποδεχθεί την ήττα του.

Οι δηλώσεις του Πούτιν, που έγιναν την Κυριακή στην κρατική τηλεόραση, ενισχύουν προηγούμενα σχόλια του Κρεμλίνου σχετικά με τον λόγο για τον οποίο ο Ρώσος πρόεδρος δεν έχει συγχαρεί τον Τζο Μπάιντεν, όπως έχουν ήδη κάνει πολλοί άλλοι ηγέτες του κόσμου.

″Περιμένουμε το τέλος της εσωτερικής, πολιτικής αναμέτρησης” δήλωσε ο Πούτιν, αναφερόμενος στις προσπάθειες των Ρεπουμπλικάνων για ανακαταμέτρηση των ψήφων στις κρίσιμες πολιτείες των ΗΠΑ.

″Θα συνεργαστούμε με όποιον λάβει την εμπιστοσύνη του Αμερικανικού λαού” δήλωσε ο Πούτιν. ”Αλλά ποιός θα λάβει αυτή την εμπιστοσύνη; Πρέπει να κριθεί είτε δια της πολιτικής παράδοσης, όταν το ένα κόμμα αναγνωρίζει τη νίκη του άλλου ή από τα τελικά αποτελέσματα, όταν ανακοινωθούν επίσημα και νομίμως…”

Content retrieved from: https://www.huffingtonpost.gr/entry/putin-tramp-ekloges-biden_gr_5fbb54dec5b68ca87f7cc7e0?utm_hp_ref=gr-homepage.