Επικαιρότητα

Σε προεκλογικό παροξυσμό ο Ερντογάν

Μέχρι και γιγαντοοθόνες με βίντεο από την σφαγή στη Νέα Ζηλανδία επιστράτευσε ο πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν προκειμένου να συσπειρώσει το εκλογικό κοινό του εν όψει των επερχόμενων δημοτικών εκλογών στις 31 Μαρτίου.

Μετά τις φτηνές μελιτζάνες και ντομάτες που μοίρασε στις λαϊκές, δεν διστάζει να προσθέσει στην προεκλογική φαρέτρα του εικόνες από την επίθεση στα  τεμένη στο Κράιστσερτς της Νέας Ζηλανδίας, αποσπάσματα από το μανιφέστο του δράστη και οπτικοακουστικό υλικό που κινηματογράφησε ο Τάραντ κατά τη στιγμή των πυροβολισμών του προς το πλήθος πιστών, τονίζοντας ότι ο απειλούσε τους Τούρκους μουσουλμάνους.

«Δεν θέλουμε να δούμε ξανά μια σύγκρουση ανάμεσα στον σταυρό και στην ημισέληνο, αλλά αν έχετε διάθεση για πόλεμο Χριστιανών-Μουσουλμάνων τότε θα πράξουμε τα δέοντα…  Η άνοδος της Τουρκίας φυσικά ενοχλεί τους σταυροφόρους του σήμερα, αλλά όσο κι αν ενοχλούνται, εμείς ποτέ δεν θα κάνουμε βήμα πίσω, δεν θα εγκαταλείψουμε…. Απευθύνομαι στα σκουπίδια των σταυροφόρων που μας επιτίθενται, στους δολοφόνους που μας στοχοποιούν και σε αυτούς που χαϊδεύουν την πλάτη εκείνων των δολοφόνων: Δεν θα μπορέσετε να πετύχετε….  Η Τουρκία και εγώ ήμασταν οι στόχοι της επίθεσης στη Νέα Ζηλανδία», είπε μεταξύ άλλων ο κ. Ερντογάν σε ένα πρωτοφανές κρεσέντο πολεμικής ρητορικής κατά της Δύσης.

«Το μοχθηρό άτομο που σκότωσε 49 ομόπιστους μας λέει ότι μπορούμε να κατοικούμε στην Ανατολική πλευρά, δεν μπορούμε να περάσουμε στην Ευρωπαϊκή πλευρά. Ποιός νομίζεις ότι είσαι;», δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος. «Φαίνεται ξεκάθαρα ότι το όραμα του φονιά (…) κερδίζει έδαφος στη Δύση σαν ένας καρκίνος» συνέχισε…

«Θα τιμωρήσω τον Νετανιάχου»

Αφού ο πρόεδρος της Τουρκίας  φρόντισε να φανατίσει τα πλήθη δείχνοντας ξανά και ξανά σε βίντεο το μακελειό στη Νέα Ζηλανδία, προχώρησε σε ακραίες δηλώσεις κατά του Ισραήλ και ειδικότερα κατά του προέδρου Νετανιάχου, συνιστώντας του  «να ακούσει τι λέει ο πρόεδρος της Τουρκίας διότι σύντομα θα μάθει και αυτός και ο γιος του τι σημαίνει τιμωρία», αναφερόμενος σε δηλώσεις του υιού Νετανιάχου όπου έκανε λόγο για Κωνσταντινούπολη και όχι «Ισταμπούλ».

«Εεεϊ!  Νετανιάχου τράβα το αυτί του γιού σου. Υπάρχουν και άλλα μέσα ώστε να πειθαρχήσει ο Νετανιάχου και ο γιος του.  Μην τολμήσει να ξαναπεί την “Ινστανμπούλ” Κωνσταντινούπολη” πρόσθεσε λέγοντας ότι θα συνεχίσει να υποστηρίζει τους Παλαιστίνιους της Γάζας.

«Και να μην θέλετε εσείς, εμείς θα υπερασπίσουμε τα δίκια της Ιερουσαλήμ, θα υπερασπίσουμε τον νόμο στην Γάζα, θα συνεχίσουμε να είμαστε η κραυγή των παιδιών της Υεμένης, των άπορων της Συρίας και των πεινασμένων της Αφρικής…»

«Σμύρνη εσύ που ρίχνεις τους γκιαούρηδες στη θάλασσα»

Με εθνικιστικά μηνύματα που έχουν άμεση σχέση με την Ελλάδα και τους Έλληνες διεξήχθη η προεκλογική ομιλία του Ταγίπ Ερντογάν από τη Σμύρνη.

Απευθυνόμενος στο ακροατήριο του ανέφερε “Σμύρνη εσύ που ρίχνεις τους γκιαούρηδες στη θάλασσα και προστατεύεις τους ανήμπορους!».

Κρίσιμες οι εκλογές

Οι εκλογές της 31 Μαρτίου θεωρούνται κρίσιμες για το κόμμα του Ερντογάν και για τον ίδιο καθώς σε περίπτωση που χάσει στις μεγάλες πόλεις, πολλοί βλέπουν την αρχή του τέλους του.

Σημειώνεται ότι στις 13 εκλογικές αναμετρήσεις, που έγιναν από τις βουλευτικές εκλογές του 2002, νικητής βγήκε το ΑΚΡ. Στις 3 τελευταίες αυτοδιοικητικές εκλογές όμως το κόμμα βγήκε εξασθενημένο. Αυτό παίρνει η αντιπολίτευση ως βάση και ελπίζει σε ένα θετικό για αυτή αποτέλεσμα.

Source:zougla
Comments: 0

Your email address will not be published. Required fields are marked with *