Επικαιροτητα

USNS Carson City: Στη Σούδα το θηριώδες εκστρατευτικό καταμαράν των ΗΠΑ [Εικόνες-Βίντεο]

Με την προκλητικότητα της Τουρκίας να αυξάνει την ένταση στη Μεσόγειο, οι κινήσεις πολεμικών πλοίων στην περιοχή μόνο ως συνηθισμένες και εθιμοτυπικές δεν μπορεί να χαρακτηριστούν. ειδικά όταν αφορούν σκάφη του πολεμικού ναυτικού των ΗΠΑ όπως το θηριώδες καταμαράν USNS Carson City.

Το Carson City κατέπλευσε σήμερα στη βάση της Σούδας στο Μαράθι προερχόμενο από τη Μαύρη θάλασσα και συγκεκριμένα από την Κωνστάντζα Ρουμανίας.

USNS Carson City: Στη Σούδα το θηριώδες εκστρατευτικό καταμαράν των ΗΠΑ [Εικόνες-Βίντεο]
1

Σύμφωνα με πληροφορίες του Flashnews.gr, δεν αποκλείεται η παρουσία του USNS Carson City στην Σούδα, να συνδέεται με την επικείμενη επίσκεψη στην βάση του βοηθού του Μαικ Πομπέο, υφυπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ Κλαρκ Κούπερ, ο οποίος από την Τετάρτη μέχρι την Κυριακή πραγματοποιεί επίσκεψη στην Ελλάδα.

Να σημειωθεί πως πριν από δύο μήνες, στις 18 Αυγούστου, στην ίδια θέση είχαν καταπλεύσει και το “αδελφάκι” του, το USNS Trenton, μαζί με το ελικοπτεροφόρο “γίγας” USS Hershel “Woody” Williams., το οποίο – όπως ανακοίνωσε από τα Χανιά ο Υπoυργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μαικ Πομπέο, θα έχει ως σταθερή βάση ελλιμενισμού την Σούδα.

Ταχύπλοο εκστρατευτικό σκάφος του πολεμικού ναυτικού των ΗΠΑ κατηγορίας Spearhead

Το USNS Carson City ναυπηγήθηκε το 2015 και τέθηκε σε υπηρεσιακή ετοιμότητα τον Ιούνιο του 2016, ενώ ανήκει στην Sealift, την δύναμη της Στρατιωτικής Διοίκησης Εφοδιασμού Ναυτικού που ελέγχει τα ανεφοδιαστικά και στρατιωτικά πλοία μεταφοράς του Πολεμικού Ναυτικού και έχει την ευθύνη για την παροχή υπηρεσιών στέγης και θαλάσσιων μεταφορών για όλες τις στρατιωτικές υπηρεσίες των ΗΠΑ .

Το Carson City έχει μήκος 103 και πλάτος 29 μέτρων, ανώτερη ταχύτητα 43 κόμβων και 41 άτομα πλήρωμα, ενώ μπορεί να μεταφέρει 312 στρατιώτες και ελικόπτερο.

Content retrieved from: https://www.thetoc.gr/koinwnia/article/usns-carson-city-sti-souda-to-thiriodes-ekstrateutiko-katamaran-ton-ipa-eikones-binteo/.