Επικαιροτητα

Βασίλισσα Λετίσια: Τα “ένοχα” μυστικά της και οι αυστηροί όροι διαζυγίου

Η βασίλισσα Λετίσια είναι μια από τις πιο εντυπωσιακές γυναίκες και μαζί με τη Ράνια της Ιορδανίας, είναι η πιο όμορφη βασίλισσα στον κόσμο. Η υποδειγματική βασίλισσα πρωταγωνιστεί συχνά σε δημοσιεύματα για τις εμφανίσεις της και το έργο που κάνει από τη θέση της.

Ωστόσο, έχει και κάποια αμφιλεγόμενα μυστικά, τα οποία έχουν προκαλέσει πονοκέφαλο στη μοναρχία από τότε που έγινε σύζυγος του Βασιλιά Φελίπε.

Μια φημολογούμενη άμβλωση, τα οικογενειακά χρέη, το έντονο αισθηματικό παρελθόν είναι ανάμεσα σε αυτά. Και φυσικά για να γίνει βασίλισσα, έχει υποχρεωθεί να υπογράψει μια σειρά από ιδιαίτερα αυστηρούς όρους σε περίπτωση που πάρει διαζύγιο από τον Φελίπε.
Βασίλισσα Λετίσια: Τα "ένοχα" μυστικά της και οι αυστηροί όροι διαζυγίου

Αυτά είναι τα… μυστικά της βασίλισσας Λετίσια.

Η Λετίσια και η υποτιθέμενη άμβλωση

Ένα βιβλίο για την ζωή της Λετίσια Ορτίθ, υπογεγραμμένο από τον ξάδελφο της, Ντέιβιντ Ροκασολάντο, έφερε αναστάτωση στους κόλπους του παλατιού πριν από επτά χρόνια. Το 2013, κυκλοφόρησε το βιβλίο “Adios Princesa” και στο οποίο αναφέρεται ότι η σημερινή Βασίλισσα, στις αρχές της νέας χιλιετίας είχε κάνει άμβλωση. Σύμφωνα με το βιβλίο, η Λετίσια έμεινε έγκυος από τον David Tejera, έναν δημοσιογράφο με τον οποίο είχε σχέση εκείνη την εποχή.

Ο ξάδελφος ισχυρίζεται ότι η Λετίσια και το Παλάτι, έδωσαν εντολή στην κλινική να καταστραφούν όλα τα έγγραφα, αν και ο Ροκασολάντο φέρεται να κράτησε ένα αντίγραφο. Μετά την κυκλοφορία του βιβλίου, υπήρξαν πρωτοσέλιδα στις εφημερίδες, ενώ λέγεται ότι ζητήθηκε εισαγγελική παρέμβαση για περαιτέρω έρευνα.

QUEEN LETIZIA

Για τη μοναρχία η άμβλωση είναι κάτι που δεν βλέπει με καλό μάτι, και θα μπορούσε να την αποδεχτεί μόνο αν συντρέχουν λόγοι υγείας.

Ήθελε να συνεχίσει να είναι δημοσιογράφος

Σύμφωνα με τον πρώην αφεντικό της Alfredo Urdaci, η βασίλισσα Λετίσια ήθελε να παραμείνει δημοσιογράφος μετά τον γάμο της τον βασιλιά Φελίπε VI. Συγκεκριμένα, ήθελε να συνεχίσει τη δουλειά της με μερική απασχόληση, για να καταφέρει να τη συνδυάσει με τις υποχρεώσεις της στο παλάτι. Φυσικά, ο Βασιλιάς Χουάν Κάρλος, ο οποίος δεν συμπαθούσε έτσι κι αλλιώς τη Λετίσια, της το απαγόρευσε.

Επιπλέον, λέγεται ότι ο ίδιος ο Φελίπε υποστήριξε τότε τη μελλοντική του σύζυγο, αν και στο τέλος και οι δύο υποχώρησαν.

Πλέον, η Λετίσια είναι βασίλισσα πλήρους απασχόλησης και θα ήταν αδύνατο να γίνει ξανά δημοσιογράφος, τουλάχιστον όσο παραμένει παντρεμένη με τον Βασιλιά. Και το να πάρει διαζύγιο είναι απίθανο, όπως θα δείτε παρακάτω.

QUEEN LETIZIA

Η Λετίσια και τα χρέη της οικογένειάς της

Ήταν γνωστό ότι η οικογένεια της βασίλισσας είχε δικαστικές διαμάχες που είχαν προκαλέσει μεγάλη ανησυχία στο παλάτι. Η αδελφή της Τέλμα Ορτίθ είχε μια δικαστική διαμάχη με τον Τύπο την οποία έχασε, ενώ η θεία της Henar Ortiz ήταν μπλεγμένη σε δικαστική υπόθεση χρεών.

QUEEN LETIZIA

Το ερωτικό της παρελθόν

Η βασίλισσα Λετίσια είχε ένα έντονο ερωτικό παρελθόν. Εκτός από τον προαναφερθέντα David Tejera, παντρεύτηκε τον Alonso Guerrero, σε έναν εφήμερο γάμο που διήρκεσε μόνο ένα χρόνο. Και το γεγονός ότι η μέλλουσα βασίλισσα ήταν διαζευγμένη, δεν άρεσε καθόλου στο παλάτι.

Ακόμα είχε σχέση με τραγουδιστή από το Μεξικό, αλλά και το αφεντικό της στην εφημερίδα Siglo XXI (γνωστή ως εφημερίδα Publico) όπου εργαζόταν.

QUEEN LETIZIA

Οι συζυγικοί όροι που “φυλακίζουν” την Λετίσια

Νωρίτερα αναφέραμε ότι είναι απίθανο να δούμε τη βασίλισσα Λετίσια και τον Βασιλιά Φελίπε να παίρνουν διαζύγιο, τουλάχιστον όχι βραχυπρόθεσμα.

Ο λόγος είναι μια σειρά από όρους που έχει υπογράψει και αφορούν τα παιδιά της.

QUEEN LETIZIA

Σε περίπτωση διαζυγίου, λέγεται ότι η επιμέλεια των παιδιών της, πριγκίπισσας Λεονόρ και πριγκίπισσας Σοφίας, θα πάει αυτομάτως στο παλάτι υπέρ του Φελίπε.

QUEEN LETIZIA

Αυτό δεν σημαίνει φυσικά ότι η Λετίσια θα σταματήσει να βλέπει τις κόρες της, αλλά θα χάσει την επιμέλεια και δεν θα ζει μαζί τους. Ένα αρκετά βαρύ χτύπημα για μια μητέρα…

QUEEN LETIZIA

Όσο για την αποζημίωσή της μετά το διαζύγιο, θα πάρει δύο κατοικίες (μία για το καλοκαίρι και μία για το χειμώνα), μηνιαίο επίδομα, οικιακές βοηθούς και επίπεδο ζωής μιας γαλαζοαίματης.

KATE MIDDLETON QUEEN LETIZIA

Η σχέση – οργής με τη βασίλισσα Σόφια

Κάτι άλλο που πάντα ανησυχούσε το παλάτι της Ισπανίας, ήταν η σχέση της βασίλισσας Λετίσια με τη Βασίλισσα Σοφία. Ήταν γνωστό ότι δεν είχαν την καλύτερη σχέση καθώς η Σοφία δεν κατάφερε να αποδεχτεί το παρελθόν της Λετίσια.

Φυσικά, οι φήμες περί κακών σχέσεων των δυο γυναικών επιβεβαιώθηκαν μετά από μια έντονη διαφωνία τους μπροστά στις κάμερες το Πάσχα του 2018.

QUEEN LETIZIA

Content retrieved from: https://www.thetoc.gr/people-style/article/basilissa-letisia-ta-aneipota-mustika-pou-thetoun-se-kinduno-ti-monarxia/.