Βρετανία: Χιλιάδες νέοι χόρεψαν σε συναυλία χωρίς μάσκες και αποστάσεις σε πιλοτικό covid-free μουσικό φεστιβάλ

Το μουσικό φεστιβάλ θα χρησιμεύσει και ως πρόκριμα για την μετάβαση στην μετά τον  κορωνοϊό εποχή- Μόνη υποχρέωση των θεατών, το αρνητικό τεστ

Χιλιάδες νέοι Βρετανοί, διασκέδασαν και χόρεψαν χωρίς μάσκες και αποστάσεις, στο πλαίσιο μουσικού φεστιβάλ που πραγματοποιήθηκε στο Λίβερπουλχθες το βράδυ.

Οι ενθουσιασμένοι συμμετέχοντες –περίπου 5.000– έφτασαν την Κυριακή στο Sefton Park, ενώ το φεστιβάλ αποτελεί και πιλοτικό event στο πλαίσιο της προσπάθειας της κυβέρνησης της Βρετανίας για επιστροφή στην κανονικότητα.

The moment it all came back. @blossomsband performing at the Sefton Park Pilot, the UK’s first gig without any Covid restrictions. What a beautiful thing ❤️ pic.twitter.com/bnu5JlzVan

— Radio X (@RadioX) May 2, 2021

Η γενικότερη ιδέα τέτοιων διοργανώσεων σε αυτή τη φάση, είναι η συλλογή δεδομένων για το πώς θα πραγματοποιούνται παρόμοια events, χωρίς να ρισκάρουν για την εξάπλωση του κορωνοϊού. Στη Βρετανία, μάλιστα, ελπίζουν τα αποτελέσματα μετά από το εν λόγω μουσικό φεστιβάλ στο Λίβερπουλ να είναι τα επιθυμητά, ώστε να αρχίσουν πάλι να διοργανώνονται τέτοια φεστιβάλ σε όλη τη χώρα.

What a night Sefton Park! That was special. ❤️ Thank you to everyone involved 🙌🎤🎪

🎸@BlossomsBand #SeftonPark #SeftonParkPilot pic.twitter.com/Rci91z3HT9

— Festival Republic (@FRfestivals) May 2, 2021

Όσοι παρευρέθηκαν χθες στο φεστιβάλ, δεν ήταν υποχρεωμένοι να φορούν μάσκες, ούτε να κρατάνε τις απαραίτητες αποστάσεις, αλλά ήταν υποχρεωμένοι για την είσοδό τους, να επιδείξουν αρνητικό τεστ στο οποίο θα έπρεπε να έχουν υποβληθεί το πολύ 24 ώρες πριν τη συναυλία. Υποχρεούνται επίσης να υποβληθούν σε ένα ακόμα τεστ, πέντε μέρες μετά το φεστιβάλ και να στείλουν στους διοργανωτές τα αποτελέσματα.

000_9983GJ
000_998274

Η υπουργός Πολιτισμού της Βρετανίας, περιέγραψε το εν λόγω event ως μια«αξιοσημείωτη περίπτωση», καθώς οι παρευρισκόμενοι συμμετέχουν σε ένα τέτοιο«μουσικό φεστιβάλ για πρώτη φορά μετά από ένα χρόνο και όλα αυτά χάρη στην επιστήμη».

What a night Sefton Park! That was special. ❤️ Thank you to everyone involved 🙌🎤🎪

🎸@BlossomsBand #SeftonPark #SeftonParkPilot pic.twitter.com/Rci91z3HT9

— Festival Republic (@FRfestivals) May 2, 2021

Incredible crowd in Sefton Park for @BlossomsBand 🤩👌#SeftonPark #SeftonParkPilot pic.twitter.com/fSZzU70GNy

— Festival Republic (@FRfestivals) May 2, 2021

The Lathums at Sefton Park tonight. Light at the end of the tunnel 🙌

pic.twitter.com/n2wZXl4MxS

— Mainly Oasis (@mainlyoasis) May 2, 2021

Content retrieved from: https://www.protothema.gr/world/article/1120475/vretania-hiliades-neoi-horepsan-se-sunaulia-horis-maskes-kai-apostaseis-se-pilotiko-covid-free-mousiko-festival/.